Podotherapie voor diabeten

Vestigingen

Voetzorg is erg belangrijk bij mensen met diabetes, een bekend probleem bij een diabeet is de slechte genezing van wonden en met name voetwonden. Daarom is podotherapie bij mensen met diabetes mellitus erg belangrijk, een podotherapeut kan helpen om klachten aan de voeten te voorkomen en te verhelpen.

Door regelmatig je voeten te laten controleren kunnen we tijdig ingrijpen en problemen voorkomen en beperken. We controleren op drukplekken of plaatsen waar wrijving ontstaat om zo wonden aan je voeten te voorkomen. We bekijken ook de voettstand en het schoeisel om te zien of daar problemen door kunnen ontstaan. Met de juiste behandeling voorkomen we voetwonden en zogenaamde diabetesvoeten, dat kan middels steunzolen zijn maar we werken ook nauw samen met medisch pedicures, diabetesverpleegkundigen en praktijkondersteuners. Samen komen we tot een goed behandelplan voor je voeten.

Voetzorg bij diabetes mellitus

Om wonden aan de voeten te voorkomen is een goede doorbloeding van voeten en benen noodzakelijk een podotherapeut is bij een diabeet dan ook extra alert op problemen met doorbloeding. Mochten er toch wondjes ontstaan dan is een goede doorbloeding goed voor het herstel daarvan. Verder letten we extra voetafwijkingen, schoeisel en de algehele gesteldheid van het onderlichaam.

Vergoeding van uw voetzorg

Voetzorg voor cliënten met diabetes mellitus valt deels onder de basisverzekering en deels onder de aanvullende verzekering (AV). De ersnst van de klachten en het zorgprofiel bepalen of de behandeling vanuit de basisverzekering of een aanvullende verzekering vergoed wordt. Informeer hiervoor bij ons, je diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner.

Voetzorg bij je in de buurt

Wij bieden voetzorg voor diabeten aan in Hilvarenbeek, Diessen en Oirschot. Vanuit deze locaties bedienen we natuurlijk ook de omliggende plaatsen zoals Esbeek, Biest-Houtakker, Baarschot, Middelbeers, Oostelbeers en Spoordonk.

Bij vragen neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Terug naar het overzicht